Boligkøb i Spanien – overvejelserne (1)

Nu starter vi vores lille artikelserie om boligkøb i Spanien. Det er en spændende process, men alvorlig fordi man selvfølgelig helst ikke skal dumme sig eller tage forkerte beslutninger undervejs.

I denne første artikel vil vi gerne skrive lidt om de overvejelser vi i hvert fald har haft undervejs.

Indledning

Først en lille historie:

Vi har i godt 10 år haft et hus i Tyrkiet, så vi havde lidt erfaringer i forvejen. Vi købte huset i 2005 i en periode hvor danskere havde lidt svært ved at få det officielle Tyrkiet til at give de rette tilladelser (=skøde) til at købe. Dertil fik vi så lige Muhammedkrisen i starten af 2006, som i sagens natur ikke gjorde det formelle nemmere. Men det lykkedes.

Vi valgte at sælge igen i foråret 2016 af forskellige grunde. Det var lige 3 måneder før kupforsøget – så en gang imellem har man da lov at være lidt heldig. Det viste sig dog at salget ikke gik så nemt. Bla. fordi vi i Danmark i mellemtiden har haft kommunesammenlægning, og da vi begge havde fået nyt pas i mellemtiden (og pga. kommesammenlægningen derfor nu var født et andet sted), så var vi jo nok ikke de retmæssige ejere. Det var rigtig svært. Men det lykkedes.

Så vores konklusion var derfor: Nej aldrig mere købe bolig i udlandet.

Nu har vi så alligevel en bolig i Spanien!

Og hvorfor så det?

Overvejelserne

Overvejelserne er ofte ikke særlig objektive, men meget basseret på eventyrløst – for det er et eventyr.

Hvis man stadig er på arbejdsmarkedet (som os), og dermed kun kan benytte sig af feriestedet et begrænset antal dage/uger om året, så er der næppe nogen grund til at købe – tværtimod vil mange nok tænke. Mange vil også mene, at man binder sig til et bestemt område, mod frit at kunne vælge ny destination hver gang man skal på ferie.

Og det er jo fuldstændig korrekt objektivt set. Det man opnår ved at købe, er et helt andet forhold og kendskab til et område. Selv sproget vil man typisk gå i gang med at lære. Vi har “forsøgt” at lære tyrkisk i 6 år, og er kun nået til nybegynder A1 niveau. Det spanske er vi nu også gået igang med. Man lærer naboer og andre at kende meget hurtigt, og man kommer til at fornemme stemninger, holdninger ol. i lokalområdet. Det er fascinerende og spændende.

At man så ikke kan holde ferie andre steder er nemmere at løse end man skulle tro. På grund af vores lejlighed i Tyrkiet har vi været flere steder i Europa, I USA, to steder i Australien osv. Det har vi vi gjort ved at bytte huset i Tyrkiet med andre med samme behov – f.eks. via tjenesten Home Exchange.

Vi fortsætter artikelserien om kort tid med bla. overvejelser om hvilke boligetyper man kan vælge, hvor de skal ligge, samt meget mere information omkring hele processen om køb af bolig i Spanien.

Har I spørgsmål eller kommentarer allerede nu, så tøv ikke med at skrive en kommentar herunder.


3 kommentarer

Skriv et svar