Boligkøb i Spanien – overvejelserne (2)

Her fortsætter vi vores lille artikelserie om boligkøb i Spanien. Har du ikke set den første artikel, så er den her. Denne gang kommer vi lidt videre med overvejelserne.

Kunne det være sjovt og spændende at gå lidt videre med ideen, så kommer vi til næste fase, hvor det måske bliver lidt mere spændende. Emner, der skal overvejes er blandt andet: Hvor skal boligen ligge, og hvilken boligtype skal det være.

Hvor

Det er svært at give konkret råd og vejledning da det jo i sagens natur afhænger af de krav man har. Følgende generelle råd kan vi dog bidrage med: Brug Internettet flittigt. Sæt dig ind i byen og dels faciliteter. Brug Google og Youtube, og prøv eventuelt at finde nogle Facebook grupper for at se hvad dels de lokale (Facebook kan oversætte) og turister diskuterer. Disse faktorer spiller ind for de fleste:

  • Afstand til stranden
  • Afstand til daglig indkøb
  • Afstand til lufthavn og tilgængeligheden af offentlig transport
  • Afstand til barer, restauranter og andre shops
  • Udsigt til hav, bjerge eller andet

Og så det allervigtigste råd: Besøg området – og selv om det selvfølgelig er lidt svært: Gerne flere gange (året rundt), og besøg også helst flere områder, før beslutningen tages.

Boligtype

Overvejelserne bør også omhandle hvilken type bolig man søger. Skal det være lejlighed eller hus/rækkehus eller andet. Lidt input til det:

Lejledheder er ofte meget bynære, og tit kan man ikke få andet, hvis man vil have en bolig midt i en by. Byen behøver ikke være særlig stor før dette er tilfældet. En placering midt i byen giver jo ofte meget let adgang til alle faciliteter, men lejes bil, skal man lige sikre, at den også kan parkeres tæt på. Eventuelt kræves det at man køber eller lejer en garage. Lejligheder er nemmere at håndtere “fra distancen” i Danmark, da den udvendige vedligeholdelse ofte ikke påhviler en selv. Der er typisk heller ingen have eller andet udendørs der skal tages vare på. De fleste vil nok også mene at lejligheder er mere sikre mod indbrud – især hvis de ligger lidt i højden og i en blok med aflåst hoveddør ol. (det er standard i Spanien).

Huse derimod ligger lidt uden for byernes centrum. Her kræves det måske at man har bil eller benytter offentlig transport hvis man skal ind til de fleste faciliteter. Til gengæld er der mere plads (især udendørs plads er på grund af vejret næsten at sammenligne med indendørs). Undervurder derfor ikke vigtigheden af udendørs plads. Der er typisk også plads til en bil og lignende.

Næste gang kommer vi ind på økonomien ved boligkøb i Spanien, men allerede nu må I gerne stille spørgsmål eller kommentere nedenfor.


En kommentar

Skriv et svar