Indkøb

Her er en lille kort guide omhandlende indkøb i Torrevieja.

Hvor køber man så ind i Torrevieja?

Det kommer selvfølgelig an på hvad man vil købe, men det korte svar er stort set overalt.

Tøj/mode

Torreviejas “downtown” ligger mellem Plaza de la Constitución og havnen. Her er der flere små hyggelige gågader og et væld af små butikker. Ikke kun tøj og mode med også f.eks. antikviteter ol.

Byens største indkøbscener hedder Centro Comercial Habaneras. Her kan man finde flere af de store internationale brands som vi kender fra bla. Danmark. Centret ligger lidt udenfor centrum, og kan ikke nåes til fods – i hvert fald ikke om sommeren. Tag i stedet en bybus linje B fra f.eks. Hotel Fontana tæt på havnen. Prisen for en enkeltbillet (2018) er 1.35€. Der kan betales til chaufføren.

Fødevarer og andre daglige fornødenheder

Der er 3 typer af fødevarebutikker:

  1. Discountbutikker. Den mest kendte hedder Dia, og har de mest nødvendige varer som vi kender det fra Danmark
  2. Supermarkeder. Også her er der flere, men den mest udbredte er Consum. Consum har ofte en delikatesseafdeling med brød, fisk og andre herligheder.
  3. Kiosker og mindre butikker. Flere af dem har åbent 24 timer i døgnet. De ligger typisk i de små gader tæt på havnen.

Ud over disse er der de to store – og de er store. Det drejer sig om Carrafour, der ligger ved Centro Comercial Habaneras og Alcampo, der er en del af indkøbscentret Zenia Boulevard. Sidstnævnte, der er det største indkøbscenter i Alicante regionen, ligger i Orihuela Costa ca. 6 km. syd for Torrevieja centrum.

Møbler

Der er mange og store møbelforretninger i Torrevieja. De fleste ligger langs de store indfaldsveje Av. de las Cortes Valencianas og Calle Zv 32.

Vi har gode erfaringer med to, der begge leverer møblerne gratis.

Den ene er Muebles Hnos. Garcia. De har tre store møbelbutikker i Torrevieja. Skal man af med gamle møbler, så tager de det med for €6 pr. stk.

Den anden er såmænd Danish Design. Den er nok en smule dyrere end den første. Til gengæld får man kvalitetsmøbler i skandinavisk design, der typisk er lidt lettere end de spanske.

Alt muligt andet

Der findes flere butikker kaldet bazarer. De hedder China Bazar, Asian Bazar eller lign., og har alt muligt – køkkenudstyr, isenkram, værktøj, tøj – og som sagt alt muligt. De ser ikke ud af så meget udefra, men er ofte ret store. Kvaliteten af varerne kan man nok godt diskutere, men priserne er ofte små.

Markeder

Fredagsmarkedet i Torrevieja er det største i hele Spanien. Her fås alt. Markedet ligger lidt udenfor bymidten men kan godt nåes til fods om vinteren hvilket mange lokale også gør. Mellem 8.00 og 14.00 afgår der dog regelmæssige busser (linje H) mellem mange af de sædvanlige stoppesteder i midtbyen (f.eks. busstationen og Hotel Fontana) og markedet. Billetprisen er den sædvanlige (1.35€ i 2018) pr. tur. Vil man gå, så skal man lige ud forbi AguaPark.