Næsten intet er så lækkert som en iskold sangria på en fortovsrestaurant i Spanien om sommeren. Den kan også sagtens nydes i Danmark på terrassen eller på altanen på en god sommerdag. Den er heldigvis meget let at lave.
Ingredienser
De vigtigste ingredienser er:
Rødvin (kvaliteten betyder mindre)
Appelsinjuice
Pærecider
Du skal bruge ca. 1/3 af hver. Dertil diverse frugtstykker –
f.eks. appelsin, citron, æble, banan og kiwi.
Fremgangsmåde
Fyld en meget stor kande – helst på mindst to liter halvt op med isterninger. Fyld vin, juice og cider i, og slut af med frugtstykkerne. Rør godt rundt og server straks i store vinglas. Sæt gerne en kort men solid sugerør i glassene. Det kan endvidere være fornuftigt med en gaffel til, så man kan “fiske” frugtstykkerne op.
Sangria menes at have fået sit navn efter blod (sangre på spansk) på grund af sin farve.