Pas på: Farlige brandmænd på Costa Blanca

Ifølge en artikel i Costa Blanca Today fra 15. maj 2018 er der risiko for at møde den meget farlige “Portugisisk Orlogsmand”. Myndighederne i Alicante Provinsen har derfor netop valgt at indføre badeforbud på flere af kyststrækningens populære strande. I sidste weekend blev en 6 årig svensk pige forbrændt af den giftige gople da hun legede på standen i Torrevieja på Costa Blanca.

Blandt andet vil der – indtil videre – være lukket for badegæster på strandene ved San Juan og Cabo de las Huertos.

Så farlige er de.

Den portugisiske orlogsmand er bestemt ikke til at spøge med, da den indeholder nervegift, som kan forårsage store smerter og i værste fald lamme og medføre hjertestop.

Den portugisiske orlogsmand er meget almindelig i Thailand og Asien, men er kommet til den spanske kyst med østlige og nordøstlige vinde.

Udover denne brandmands-art er den selvlysende brandmand, som har op til 10 meter lange tentakler, også blevet spottet ved flere af de spanske kystbyer i Castellón.

Hvis man bliver ramt af orlogsmanden eller af den selvlysende goples gifttråde, vil det føles som et elektrisk stød, og man vil i bedste fald døje med blandt andet hovedpine, opkast og hudirritation efterfølgende.


5 kommentarer

 • Pingback: Brandmænd på Costa Blanca - Costa Blanca Spanien

 • Johnny Dyrhøj

  juni 6, 2018

  Håber de spanske myndigheder, snart finder en løsning for De farlige Brandmænd Gopler. Sommerferien nærmer sig med hastige skridt:). Vi er 5 personer der vil nyde Alicante uden Brandmænd i havet??

  Svar
 • Henrik Vestergaard

  juni 7, 2018

  Ja det må vi håbe. Jeg tror ikke det er så slemt længere. Der er dog set 3 nye inden for de sidste dage, men generelt ser det ud til at der er færre meldinger nu. Især nord for Alicante ses de vist sporadisk endnu. Håber I får en god tur alligevel 🙂

  Svar
  • Johnny dyrhøj

   juni 7, 2018

   Hej Henrik. tak for svar vedr.Gopler?Vi krydser fingre og tæer for at de er væk fra 8-22/7-18?.iøvrigt er det en flot blog,/hjemmeside som du har lavet????☀️?.Vh Johnny

   Svar
 • Henrik Vestergaard

  juni 8, 2018

  Det håber jeg også 🙂 – og mange tak i øvrigt.

  Svar

Skriv et svar